Bestemmingsplannen

Welke compliance training is het belangrijkste

Compliance training is een ultiem proces om werknemers voor te lichten over wetten, voorschriften en bedrijfsbeleid die van toepassing zijn op hun dagelijkse taken.  Compliance helpt niet alleen je organisatie efficiënt en in een veilige staat te opereren, het zorgt er ook voor dat je  werkplek de wet- en regelgeving volgt.  Om de naleving in een organisatie te verbeteren, moet de organisatie compliance training aanbieden om werknemers te helpen de regels en voorschriften te begrijpen van de organisaties waarin ze werken.  Hoewel compliance-training kan worden gezien als een saaie zoektocht onder werknemers, voegt het wel waarde toe aan het bedrijf door werknemers op te leiden om meer kennis te hebben van de regelgeving die van invloed is op hun specifieke functies, en het beschermt de organisatie tegen verschillende nadelige gevolgen.

Is compliance training van belang in een organisatie?

Ja, compliance training is belangrijk als een organisatie erbij betrokken is.  Organisaties hebben een primaire plicht jegens hun werknemers en het publiek als geheel.  Van het zorgen voor een veilige sfeer op de werkplek en vrij van pesten en intimidatie tot het beschermen van consumentengegevens en privacy.  De naleving gaat echter niet alleen over het verminderen van risico's.  Het is heel belangrijk en om tal van redenen, waaronder het creëren van een veilige en beveiligde werkplek, het verhogen van de productiviteit en het verminderen van afwezigheid, waarschijnlijk als gevolg van zorgen, letsel of geestelijke gezondheidsproblemen.  Ze stellen ook verzekeringen beschikbaar voor je organisatie.

Strategie ontwikkelen en boeiende compliance training ontwikkelen

Er zijn manieren waarop compliance trainingen boeiend kunnen worden gemaakt voor werknemers.  Dit houdt onder meer in: de trainingen eenvoudig houden. Laat waar mogelijk technisch jargon achterwege en ga voor korte, eenvoudige zinnen of activiteiten die de technische informatie overbrengen. Om dit te bereiken, moet je er eerst zeker van zijn dat alle vereiste inhoud in de training wordt behandeld. Gebruik belangrijke voorbeelden, hulpmiddelen, scenario's of eenvoudige beschrijvingen om elk doel duidelijk te maken. Zorg voor up-to-date maar relevante fragmenten van beleidsregels of wetteksten, niet de hele omvangrijke documenten. Overweeg om het feitelijke beleid, de wet of de wetgeving toe te voegen als een bron of link voor aanvullende informatie en ondersteuning. Houd het simpel door gebruik te maken van realistische scenario's waar werknemers zich mee kunnen identificeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.