Uncategorized

Veiligheidsadvies

Waarom veiligheidsadvies inwinnen?

Wist je dat er tegenwoordig steeds meer risicofactoren zijn op werkplekken waardoor er gevaren kunnen ontstaan? Daarom is het belangrijk om veiligheidsadvies in te winnen zodat je op een preventieve manier gevaren kunt tegengaan. Hierdoor kun je aan je werknemers een veilige werkomgeving garanderen. Een veiligheidsinspecteur gaat hierbij op een multidisciplinaire manier te werk. Hij gebruikt kennis vanuit de veiligheidskunde en over het gedrag van mensen. Hierdoor worden de belangen van iedereen meegenomen. Daarnaast zorgt deze multidisciplinaire werkwijze ervoor dat het advies ook uitvoerbaar is in de praktijk. Hieronder lees je meer over wat een veiligheidsadvies inhoudt.

Theorie achter veiligheidsadvies

Het veiligheidsadvies is natuurlijk gebaseerd op je eigen onderneming en de praktijk daarvan. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de theorie over risicomanagement. Op basis daarvan worden er inzichten opgedaan waardoor de veiligheidscultuur binnen uw bedrijf geoptimaliseerd kan worden. Soms wordt er ook een inspectie uitgevoerd op de werkplek om een concreet beeld te krijgen. Deze situatie kan mee worden genomen in het veiligheidsadvies. Door een veiligheidsdeskundige te laten kijken naar de veiligheidsomstandigheden van jouw bedrijf kun je de veiligheid voor werknemers garanderen.

Prioriteren van risico’s

Afhankelijk van de situatie kan het zijn dat er sprake is van meerdere risico’s op de werkvloer. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze in een keer worden aangepakt. Anders kan het al gauw een chaos aan maatregelen worden en is het niet meer inzichtelijk welke maatregel een effect heeft. Dit is de reden waarom de maatregelen beetje bij beetje worden ingevoerd. De veiligheidsadviseur die het veiligheidsadvies heeft uitgegeven zal je tevens begeleiden in het implementeren van de maatregelen. Ook als je tussendoor vragen hebt of als werknemers vragen hebben kunnen ze bij hem terecht. Verder zitten er aan het veiligheidsadvies vaak concrete acties verbonden die je zelf kunt gaan uitvoeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.