Digitaal

Tips voor het hebben van een domeinnaam die verbinding maakt met het bedrijfsleven

De keuze van de domeinnaam is essentieel bij het opzetten van een bedrijf. Men zoekt immers gelijktijdig de naam van het domein en die van het bedrijf. De twee bewerkingen mogen nooit van elkaar worden gescheiden. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je een bedrijfsnaam vindt, terwijl de domeinnaam die daarmee overeenkomt al is gekocht. Dus hier is hoe je een domeinnaam krijgt.

Neem de nodige tijd om na te denken over jouw domeinnaam

Jouw domeinnaam is je online identiteit. Internetgebruikers zullen je vinden via je domeinnaam. Hoewel dit geen bepalende factor is voor het succes van een web-project, zijn er verschillende redenen om om even verder te denken voordat je een domeinnaam kiest. Een unieke en gedenkwaardige naam zal eerder door bezoekers worden onthouden en zal hen aanmoedigen om terug te komen. De gekozen domeinnaam moet een idee geven van het thema dat op je site zal worden ontwikkeld.

Selecteer je domeinnaam

De zoektocht naar een domeinnaam is natuurlijk gebaseerd op een subjectieve analyse. Aangenomen wordt dat de naam van het gekozen domein aantrekkelijk moet zijn voor degene die het wil kopen. Je onderzoek moet echter gebaseerd zijn op algemene criteria zoals beknoptheid, duidelijkheid, creativiteit, leesgemak en uitspraak. Of je site nu wordt ontworpen voor de Gasmeten cursus of voor een ander onderwerp, je moet een domeinnaam kiezen die beknopt en gemakkelijk te onthouden is. Vermijd hiervoor cijfers en speciale tekens.

Kies de extensie

.net, .fr, .com, .eu, .org … de keuze van de extensie van je domeinnaam wordt niet willekeurig gemaakt. Dit is het laatste deel van de link dat overeenkomt met je website. Het is aan te raden om .com als domeinnaam te kiezen. Meerdere gebruikers zullen deze extensie gemakkelijk onthouden. Voor de beste keuze van je domeinnaam kan je de site van ST Training & Consultancy raadplegen om de belangrijkste oplossingen te ontdekken die je worden aangeboden. De mogelijkheden zijn talrijk en het is aan jou om de beste keuze te maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.