Uncategorized

Procesbeheersing; Een ultieme gids

Process control kan worden beschouwd als het vermogen om een ​​proces te beheersen in afwachting van het verwachte resultaat. Het is het monitoren en bijsturen van het proces om het gewenste resultaat te bereiken. Een eenvoudig voorbeeld van dit proces is wanneer men mechanische apparaten gebruikt om iets te besturen; bijv. AC gebruiken om de temperatuur van een kamer tijdens de zomers te behouden. Procescontrole bestaat uit vier elementen: proces, meting, evaluatie en controle. Procesbeheersing vindt zijn toepassing in engineering, operations, systeem- en softwareontwikkeling en kwaliteitsborging. De output van het systeem kan worden verhoogd zonder extra kosten.

Maak gebruik van procescontrole

Wanneer je een nieuwe fabriek start of oude fabriek overneemt, is je basisvereiste om gewenste resultaten te behalen. Daarvoor is procescontrole onmisbaar. Dit omvat meestal een combinatie van chemische technologie en gecontroleerde engineering om een ​​niveau van consistentie, veiligheid en economie te bereiken dat bijna onmogelijk is door menselijke controle. Nu biedt dit proces fabrikanten een groot voordeel door hun activiteiten binnen specifieke limieten te laten verlopen en toch te resulteren in maximale winstgevendheid, waarbij prioriteit wordt gegeven aan veiligheid en gegarandeerde kwaliteit. Hoeveel hoeveelheid bij welke temperatuur moet worden gemengd om het gewenste resultaat te krijgen, wordt bepaald door middel van een nauwkeurig plan, namelijk procesbeheersing.

Wanneer nodig?

Vanwege zijn precieze aard wordt procescontrole vaak gebruikt voor massaproductie en maakt het ook automatisering van industriële processen mogelijk. Een van de belangrijkste aspecten hiervan, naast de gewenste output, is dat dit proces ook nog eens energiezuinig is. Dus eigenlijk zou je kunnen concluderen dat om het gewenste resultaat te behalen en ook om winst te maken tijdens een startup van een fabriek, technieken als process control erg handig en zelfs onmisbaar zijn. Er zijn gespecialiseerde, goed opgeleide mensen die nieuwe en oude fabrieken helpen bij deze procesbeheersing.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.