Uncategorized

Juridisch advies arbeidsrecht inwinnen

Op het moment dat je juridisch advies arbeidsrecht nodig hebt dan kan je terecht bij een jurist of advocaat. Een jurist of advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht is op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen op dit rechtsgebied. Naast het arbeidsrecht in Nederland kan een bedrijfsjurist je ook helpen met arbeidsrechtelijke kwesties die zich buiten de landsgrenzen afspelen. Door de kennis en vaardigheden die de jurist heeft opgedaan over de jaren kunnen ze je uitgebreid adviseren over juridische vraagstukken. Je kan hierbij denken aan verschillende zaken zoals de verplichtingen van de werkgever tegenover de werknemer, wat te doen bij een zieke werknemer of een arbeidsovereenkomst die je wilt aanpassen. Uiteraard zijn er nog veel meer zaken waarbij ze je kunnen bijstaan met advies.

Juridisch advies voor ZZP’ers

Ook als ZZP’er kan het voorkomen dat je advies over het arbeidsrecht nodig hebt. Als je als freelancer of ZZP’er werkt dan heb je minder bescherming op het gebied van arbeidsrecht en je wilt misschien weten wat de directe of indirecte gevolgen hiervan zijn voor je. Een jurist kan je helpen om de juiste keuzes hierin te maken. Iedere keuze op het gebied van het arbeidsrecht heeft namelijk gevolgen voor je inkomen. Ook als je als flexwerker werkzaam bent dan kan het zijn dat je hulp of advies nodig hebt in het rechtsgebied van arbeid. Een flexwerker heeft vaak meer rechten dan je misschien in eerste instantie denkt. Als je bijvoorbeeld 1 uur werkt dan moet je er minimaal 3 uitbetaald krijgen en niet iedereen is hiervan op de hoogte of krijgt deze uren daadwerkelijk uitbetaald door zijn werkgever.

Een reorganisatie en het arbeidsrecht

Ook als er zich een reorganisatie voordoet bij het bedrijf waar je werkzaam bent dan wil je natuurlijk weten wat je rechten zijn. Er zijn vele juridische procedures die hierbij komen kijken en je wilt natuurlijk wel goed terechtkomen. Ook hierbij kan een jurist die gespecialiseerd is in arbeidsrecht je helpen. Om te zorgen dat alles volgens de huidige wet- en regelgeving verloopt is het verstandig om professioneel advies hierover te krijgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.