Digitaal

informastiebeveiliging

Hoe je de informatiebeveiliging in jouw bedrijf kunt verbeteren

Naarmate de digitale ruimte groter wordt, zijn veel bedrijven niet online actief. Of het nu gaat om het verkopen van producten, het sluiten van een verkoop, het volgen van zendingen of een andere zakelijke activiteit, de afhankelijkheid van computersystemen is simpelweg 100%. Daarom is het voor bedrijven belangrijk om de nodige maatregelen te nemen om kwaliteitsvolle Informatiebeveiliging online te krijgen. Hackers zijn tenslotte tegenwoordig erg geavanceerd geworden en zullen aanvallen als ze kwetsbaarheid zien. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen:

Investeer in cyberveiligheid

Cyberveiligheid gebeurt niet zomaar. Het is vaak een combinatie van goede beveiligingspraktijken en enorme investeringen in de technologie en expertise die nodig zijn om jouw organisatie te beveiligen. Het goede nieuws is dat er tegenwoordig professionele consultants zijn die zich hier volledig in specialiseren. Je kan met ze praten en zij zullen je de stappen aanbevelen die je kan nemen om het beveiligingsplan van jouw organisatie te verbeteren.

Werknemerstraining

Als je meer dan één werknemer in jouw bedrijf hebt, moet jje ook overwegen om training op het gebied van cyberveiligheid te geven. Weet je, zelfs met een sterke cyberbeveiligingsstrategie, is het soms voldoende om alles te laten instorten door een slordige medewerker die op een e-mail klikte die hij niet had mogen ontvangen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat elke persoon die in jouw organisatie werkt, volledig bewust is van de bedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd en hoe je persoonlijke stappen kunt ondernemen om hiermee om te gaan.

Blijf op de hoogte

Strategieën voor cyberbeveiliging moeten volledig dynamisch zijn. Dit komt doordat de dreiging van cyberaanvallen niet statisch is. Het verandert namelijk voortdurend en daarom moet jouw Beveiliging online plan dat ook doen. Je kan altijd twee keer per jaar een beveiligingsaudit doen om te zien hoe jouw systemen het doen. Audits helpen je ook eventuele inbreuken te identificeren die mogelijk zonder jouw medeweten hebben plaatsgevonden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.