Uncategorized

Het belang van een schoon pand

Als ondernemer is de uitstraling van je pand wel het laatste waar je veel tijd aan wilt besteden maar voor je bezoekers is het wel de totale uitstraling die een eerste indruk achterlaat. Denk zelf maar na over die klant waarvan de buitenkant van zijn pand niet de schone uitstraling had die je zelf belangrijk vindt. Ongemerkt vorm je op dat moment toch een beeld over het bedrijf wat misschien wel niet klopt maar wat wel de eerste gedachte was die bij je opkwam. Misschien is het daarom verstandig om eens na te denken over het belang van een schoon pand.

Uitstraling

Als ondernemer wil je weinig tijd kwijt zijn aan het zoeken van iemand die voor jou aan de slag kan gaan. Als je bijvoorbeeld zoekt naar glazenwasser Voorschoten krijg je een duidelijk overzicht waarmee je aan de slag kan gaan. Denk goed na wat je precies wilt en wat voor je bedrijf financieel haalbaar is. Maar al te vaak worden deze kosten als sluitpost gezien. Het scheelt echter enorm in de uitstraling die je als bedrijf hebt. Het idee is als snel dat als je een schoon en opgeruimd pand hebt je de rest van de zaken ook wel goed op orde zal hebben.

Buitenkant

Je hoort best wel vaak zeggen, maar het is maar de buitenkant van het pand. De binnenkant van ons gebouw, is netjes. Maar de binnenkant is niet de eerste indruk die je aan klanten geeft. Denk je eens in dat een potentiële klant aankomt rijden en vieze ramen ziet, een gevel die al een geruime tijd niet is schoongemaakt, een tuin die niet onderhouden is, een naambordje wat niet klopt. Wat voor indruk zal hij hebben? Die indruk kan je niet meer wegnemen, hoe sterk je verhaal als ondernemer ook is. Een eerste indruk kan je immers maar één keer maken en zorg er dan in ieder geval voor dat die indruk een schoon en opgeruimd pand laat zien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.