Digitaal

De voordelen van een Cad Cam programma

Cad Cam is een technologie die al vele jaren bestaat. In feite heeft het zich reeds bewezen in zowel academische als industriële omgevingen. Het wordt gebruikt voor rapid prototyping, en fungeert ook als ontwerpsoftware. Cad Cam heeft vele voordelen, die hieronder worden toegelicht.

Flexibiliteit van het programma

Door gebruik te maken van CAD-software kunnen gebruikers snel ontwerpwijzigingen aanbrengen. Vóór Cad Cam moest men wachten op een gradenboog voordat men een volledig ontwerp kon hertekenen om aan de nieuwe specificatie te voldoen. Met CAD-software kunnen gebruikers kleine wijzigingen direct doorvoeren. Bovendien kan deze software worden gebruikt voor een simulatie van een softwareontwerp. Het brengt meer gemak en jeheeft meer flexibiliteit in het werkproces.

Controle van de automatische specificatie

Met CAD-software kan de ontwerper het ontwerpproces automatisch controleren. De ontwerper is in staat ervoor te zorgen dat het ontwerp aan de verschillende specificaties voldoet. Zelfs in een vroeg stadium van het ontwerpproces kunnen met de CAD-software de tekeningen worden bekeken. Cam kan de ontwikkelingsstatus van functionele prototypes, alsook van semi-functionele prototypes controleren. Deze verificatie kan in een zeer vroeg stadium van het traditionele ontwerpproces worden uitgevoerd.

Flexibiliteit in ontwerp

Cad Cam biedt ook efficiënte prototyping. Een proces dat ontwerpers in staat stelt fysieke prototypes te maken tijdens het proces. Deze kunnen worden gebruikt om vele aspecten van het ontwerp te testen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.