Uncategorized

AED online kopen

Hoe AED te gebruiken

Wat is een AED?

Geautomatiseerde externe defibrillator (AED) is een gebruiksvriendelijk medisch apparaat dat wordt gebruikt om mensen met een plotselinge hartstilstand te helpen. Het analyseert het ritme van het hart en geeft, indien nodig, een eclectische schok af om het ritme van het hart te herstellen. Dit is een erg handig apparaat voor mensen die een familielid of vrienden hebben die risico lopen op een hartstilstand. In een noodsituatie kan je er een schok mee toedienen terwijl je wacht op hulp. Het is veilig en gemakkelijk te gebruiken.

Als je van plan bent online AED te kopen en niet weet hoe je deze moet gebruiken, volgen hier de stappen die je kan volgen:

Om de AED te gebruiken, moet je het apparaat inschakelen. Je kan de visuele en / of audioprompt volgen om te controleren of deze is ingeschakeld of niet.

Je moet de AED-pad met de AED verbinden, de connector erin steken (indien nodig). Plaats een kussentje aan de rechterkant van de borst en een ander kussentje aan de linkerkant van de borst.

Voordat je de AED bij een persoon gebruikt, moet je de borstkas schoonvegen. Sommige mensen hebben plekken op hun borst. In dit geval moet je de pleisters verwijderen voordat je de borst van de persoon afveegt. Draag indien mogelijk handschoenen wanneer je de borst afveegt. Zorg ervoor dat de borst droog is.

Zorg ervoor dat niemand de persoon aanraakt wanneer je het apparaat gebruikt. Nu kan je het gebruiken om het hartritme van de persoon te analyseren.

Als het ritme niet goed is en de AED een schok aanbeveelt, blijf dan uit de buurt en druk op de schokknop.

Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, is het aan te raden om dit van een expert te leren.

Kan je een AED voor jezelf gebruiken?

Het antwoord is: “Nee, dat kan niet”, omdat je zonder hartslag bewusteloos bent.

Je zou nu dus AED moeten kunnen gebruiken. Het is niet moeilijk te gebruiken en veilig voor jou. Je kan het in noodsituaties gebruiken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.